Stel cookie voorkeur in

Opening IMC basis

Vandaag was de feestelijke opening van IMC basis.

 

Mede dankzij het Jeugd Educatie Fonds kunnen de leerlingen uit groep 7 en 8 deelnemen aan het programma van IMC basis. IMC Basis laat leerlingen onderzoeken welke beroepen er zijn en hoe het is om dat beroep uit te oefenen. Daarvoor worden er iedere week enthousiaste gastdocenten uitgenodigd die op vrijwillige basis onze leerlingen willen inspireren.

 

De leerlingen maken kennis met de beroepen via praktijkopdrachten: ze staan echt in de schoenen van de beroepskracht. Op deze manier krijgen leerlingen ook de kans om hun eigen talenten te ontdekken en te ontwikkelen. IMC basis haalt daarmee het ‘later’ naar nu. We willen leerlingen op jonge leeftijd goed informeren en laten beleven, zodat ze op latere leeftijd de juiste keuzes voor opleiding, stage en uiteindelijk werk kunnen maken.

 

Elke woensdag zullen de leerlingen hier van 11:00 tot 14:00 mee aan slag gaan. In het filmpje hieronder wat meer informatie over IMC basis. 

Wij kijken enorm uit naar de samenwerking met IMC basis! 💪🏼 

 

#Nulerenwatlateris #IMCBasis #BasisschoolhetRondeel #DenBosch #Jeugdeducatiefonds #toekomstperspectieven #zelfvertrouwen #verbondenheid #maatschappelijkerol #Rabobank #vanLandschot