voedingsbeleid

Jeugdeducatiefonds

Het Rondeel mag deelnemen voor onze kinderen aan het Jeugd Educatie Fonds. Het Jeugd Educatiefonds helpt om de ontwikkelingskansen van alle kinderen te vergroten en wil een bijdrage leveren aan een samenleving waarin alle kinderen een zo hoog mogelijk niveau van opleiding en talentontwikkeling bereiken, óók de kinderen die opgroeien in achterstandsituaties.

Het afgelopen schooljaar hebben we middels de gelden van het Jeugd Educatie Fonds de klimwand en Chromebooks voor de huiswerkklas aan kunnen schaffen.

Wil je meer weten? Neem dan een kijkje op: https://www.jeugdeducatiefonds.nl/

IMC basis

Mede dankzij het Jeugd Educatie Fonds kunnen de kinderen uit groep 7 en 8 van Het Rondeel deelnemen aan het programma van IMC basis. IMC Basis bereidt jongeren voor op de belangrijkste stap na hun schoolbestaan: werk gaan doen wat bij hen past en waarin zij zich verder kunnen ontwikkelen. Lessen van bevlogen vakexperts/gastdocenten (vrijwilligers) verruimen het blikveld van de jongeren, laten hen experimenteren met hun voorkeuren en talenten en stimuleren hen om lef te hebben en hun interesses te volgen. In de ontvankelijke leeftijdsfase van tien tot dertien jaar worden de leerlingen voorbereid om later zelfstandige, gemotiveerde en verantwoorde keuzes te kunnen maken.

De kinderen krijgen elke woensdag, onder schooltijd les van bevlogen gastdocenten. Leerlingen ervaren en ontdekken samen met de gastdocenten vakgebieden zoals Journalistiek, Wetenschap, Recht, Geneeskunde en Beeldende Kunst. Deze verschillende vakgebieden worden verkend door zoveel mogelijk zelf aan de slag te gaan met ‘het echte werk’: de nadruk tijdens de lessen ligt op het zelf doen en ervaren. De leerlingen voeren werkzaamheden uit die levensecht zijn en kenmerkend voor het vakgebied.

Bij ieder vakgebied komen beroepen van verschillende opleidingsniveaus aan de orde. Excursies naar de werkplek van gastdocenten vormen een wezenlijk onderdeel van de vakken. Leerlingen bezoeken een rechtbank, sterrenwacht, ziekenhuis, brandweerkazerne en televisiestudio. Naast het verkennen van de vakgebieden werken de leerlingen tijdens IMC Basis aan competenties en life skills (persoonlijkheidsvormend); waar ligt je talent en wat past bij jou?

Wil je meer weten? Neem dan een kijkje op: https://www.imcweekendschool.nl/imc-basis/imc-basis